Тернопіль знаходиться в "червоній" карантинній зоні / realno.te.ua

У Тернопільській області через порушення умов карантину "червоної" зони епідемічної небезпеки поліцейські склали протоколи на керівників 31 школи та 12 дитсадків.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліціі у Тернопільській області, Тернопіль і кілька районних центрів, що знаходяться в «червоній» зоні, відмовилися виконувати вказівку про закриття навчальних закладів та закладів громадського харчування.

"За порушення карантинних норм в «червоній» зоні 8 вересня по навчальних закладах почали ходити правоохоронці і складати протоколи», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі протоколи про недотримання карантинних заходів склали на очільників 31 школи та 12 садочків.

За інформацією поліції, якщо батьки приведуть дітей до школи, а вони захворіють COVID-19, то тоді кримінальну відповідальність понесе директор закладу згідно статті 325 ККУ.

Карантин у Тернополі: що відомо

  • Станом на 8 вересня у Тернопільській області зареєстровано 7580 випадків коронавірусу, 3529 осіб одужали, 87 померли.
  • Згідно з останніми оновленнями карантинного зонування 7 вересня, Тернопіль та Івано-Франківськ, а також Калуш та Коломия потрапили до "червоної зони».
  • У цій зоні заборонена робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.