Святкові лінійки можуть скасувати / фото УНІАН

У Києві можуть скасувати святкові лінійки 1 вересня, присвячені початку нового навчального року. Зроблять це у тому випадку, якщо столиця потрапить до "помаранчевої" зони карантину.

Про це повідомив керівник управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, пише "Сьогодні".

"Лінійки, приурочені до першого вересня, – це теж скупчення людей, але вони належать до культурно-масових заходів. І їх можна проводити, якщо населений пункт перебуває в "зеленій" або "жовтій" зонах. Але з дотриманням всіх норм і правил: маски, антисептик і безпечна дистанція. Крім того, лінійку потрібно проводити на окремій території, де для кожної людини забезпечать площу в п'ять квадратних метрів. Якщо Київ потрапить до "помаранчевої" зони небезпеки – то всі лінійки скасовуються. В цьому випадку проводити їх заборонено", – пояснив Рубан.

За його словами, з початку осені у навчальних закладах запровадять ще одне правило - контроль за зміною мікроклімату в приміщеннях.

"Науково обґрунтовано, що цей збудник передається в закритих сухих і максимально вологих приміщеннях. Тому необхідний контроль за мікрокліматом. Норма – 40-60% вологості, а температура в приміщеннях повинна бути не більше +20-25 градусів. Є і п'ятий фактор. Якщо хтось захворів, або з'явилися симптоми хвороби – негайно звертатися до лікаря", – сказав він.

Коронавірус у Києві: останні новини

  • Кількість хворих на коронавірус  у Києві збільшилася за минулу добу на 95 людей, двоє хворих померли. Всього коронавірус забрав життя 174 киян.
  • Адаптивний карантин мають намір продовжити до листопада з огляду на динаміку реєстрації нових випадків інфікування COVID-19.
  • Зараз столиця перебуває у "жовтій" карантинній зоні.