Вчора в Україні розпочався новий навчальний рік / фото УНІАН

Батьки в разі небажання відправляти дитину до школи під час пандемії коронавірусу можуть перевести її на дистанційне навчання.

Про це розповіла співзасновник ГО "Смартосвіта" Іванна Коберник в ефірі каналу "Україна 24".

За її словами, це передбачено чинним законодавством.

Відео дня

"За новим законом "Про загальну середню освіту", ви можете в будь-який момент перевести свою дитину на дистанційне навчання. Є така форма - сімейна освіта. Це те, що можна зробити швидко і в чому школа не може вам відмовити", - пояснила вона.

Експерт також уточнила, що головним мінусом такої форми освіти є те, що відповідальність за отримані знання несуть батьки.

"Єдине, що вам повинна школа, - це дати індивідуальний навчальний план і приймати щомісяця контрольні роботи", - уточнила вона.

Коберник пояснила, що це найкращий варіант, якщо домашнє навчання планується тимчасово. 

"Якщо ви не постійно, а тимчасово у зв'язку з пандемією не хочете відпускати дитину в школу, так як боїтеся, що там не будуть вживати протиепідеміологічних заходів, ви просто пишете таку заяву, дитина тимчасово буде вчитися дистанційно. Потім, коли ситуація зміниться, ви зможете повернутися", - сказала вона.

Новий навчальний рік в Україні: що відомо

  • 25 серпня Міністерство охорони здоров'я оновило протиепідемічні правила для шкіл під час пандемії COVID-19. У них говориться, що учням 1-4 класів пересування в школах буде дозволено без використання масок або респіраторів.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, скільки захисних масок у день повинні мати учні в школах.
  • У МОЗ назвали умову, за якої весь клас у школі можуть відправити на самоізоляцію.
  • Пізніше був оприлюднений алгоритм, за яким потрібно діяти у разі виявлення коронавірусної хвороби COVID - 19 у школяра або працівника навчального закладу.