Жителі ОРДЛО зможуть отримати пенсії після закінчення карантину / фото УНІАН, Вікторія Пришутова

Пенсіонери, які проживають в окупованих районах Донбасу і не мають можливості перетнути лінію розмежування через карантин, зможуть отримувати пенсії навіть після прострочення карток "Ощадбанку".

Про це повідомив віце-прем'єр з питань реінтеграції Олексій Резніков в ефірі каналу "Україна 24".

Зокрема, Резніков повідомив, що Кабмін зняв обмеження на 60 днів для карт банку до моменту повного закінчення карантину.

Відео дня

"Мало того, ми чітко написали в постанові уряду, що після завершення карантину ще два місяці в спокійному режимі люди зможуть провести верифікацію свого стану, що вони є пенсіонерами, підкреслюю, пенсіонерами, які є внутрішньо переміщеними особами", - зазначив він.

Читайте такожУряд змінив умови перетину адмінкордону з окупованим Кримом і ОРДЛО

За його словами, питання забезпечення пенсіями всіх, "хто свого часу дійсно чесно заробив цю пенсію, проживає на окупованих територіях і не з'явився в цей час" - це питання прийняття окремого рішення.

Чиновник додав, що "Ощадбанк" зробив повідомлення, що всі його карти, на яких відбувається накопичення, продовжують термін дії до 2021 року.

"Тобто пенсіонери, які не мають можливості перетнути КПВВ через карантин і не можуть отримати нову картку, можуть не переживати, всі їхні заощадження на цих картках залишаються", - резюмував він.

Пенсії в Україні: що прогнозує влада

  • 4 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що сучасна пенсійна система при нинішньому демографічному прогнозі гарантовано не зможе забезпечити українців пенсіями, тому потрібно змінити її на накопичувальну.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий відмовитися від президентської пенсії, якщо в країні будуть проблеми з їх виплатою і розміром.
  • Бюджет Пенсійного фонду України на 2020 рік становить 448,61 млрд грн, з них 146,83 млрд грн - дефіцит фонду, який покриватиметься за рахунок коштів державного бюджету.