Незабаром школярі повернуться на навчання / фото УНІАН

Перший урок у закладах освіти варто присвятити темі профілактики коронавірусу.

Сьогодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій підтримав цю пропозицію і доручив в. о. міністра освіти і науки Сергію Шкарлету опрацювати таку можливість, повідомляється на Урядовому порталі.

Шмигаль відзначив важливість співпраці уряду та Ради церков у питанні просвітницької роботи з населенням для запобігання поширенню COVID-19.

Відео дня

«На початку епідемії нам вдалося здолати паніку в суспільстві. Проте сьогодні люди почали забувати про загрозу. Переконаний, що наша злагоджена робота врятує не один десяток тисяч життів та збереже здоров’я людей», — сказав він.

За словами прем’єра, необхідно почати великий суспільний діалог, аби уникнути ризику перевантаження захворілими закладів охорони здоров’я, але в той же час «діти мають вчитися, підприємства працювати, люди — мати змогу ходити до церкви, при цьому дотримуючись правил безпеки».

В повідомленні зазначається, що представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій висловили готовність співпрацювати з урядом у просвітницькій роботі щодо COVID-19.

Коронавірус в Україні: статистика

  • Минулої доби в Україні встановлено черговий антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19 – хворобу виявлено у 2 тис. 134 осіб.
  • З початку пандемії станом на ранок 20 серпня в країні лабораторно підтверджено 98 тис. 537 випадків COVID-19, одужала 50 тис. 441 особа, померли 2 тис. 184.
  • Ввечері в Україні оновили поділ на карантинні зони.