Коронавірус забирає дедалі більше життів / фото REUTERS

У місті Тараща під Києвом від коронавірусу померло подружжя медиків — медсестра місцевої поліклініки та лікар-анестезіолог місцевого реанімаційного відділення.

Читайте такожВ Україні оновили зони карантину: Київ залишається у "помаранчевій"

В них залишився син, 13-річний Антон, який перебував на апараті ШВЛ. Про це в ефірі шоу "Право на владу" розповіла ведуча Наталія Мосейчук. Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі програми.

Відео дня

Як повідомила ведуча, трагедія трапилася 10-11 жовтня. За її словами, коли хлопець прокинувся, прийшов до тями — йому сказали, що немає обох батьків. Він відповів, що Бога не існує.

Мосейчук звернулася до президента Володимира Зеленського щодо трагічної загибелі двох батьків-лікарів від коронавірусу. Вона попросила взяти під особистий контроль долю їхнього сина, а також справи всіх лікарів, з якими сталося лихо під час пандемії. 

Як працюють лікарі в умовах коронавірусу

  • Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов наголошує, що подекуди медики, які лікують хворих на COVID-19, працюють "на межі людських можливостей".
  • Президент Асоціації анестезіологів України, експерт МОЗ Сергій Дубров заявив, що в українських лікарнях може не вистачати медиків, якщо кількість хворих на COVID-19 щодня збільшуватиметься до 9-12 тис. Він уточнив, що наразі в Україні для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 задіяно 2 тис. 714 лікарів-анестезіологів (кожен третій лікар-анестезіолог, який працює в країні) та понад 15 тис. лікарів інших спеціальностей.