Київська влада вважає відкриття пляжів небезпечним / фото УНІАН

Попри ослаблення карантину з 12 травня, пляжі в Києві будуть закриті.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає «Обозреватель».

Читайте такожУ центрі Києва більшість кав'ярень ще не почали працювати "на винос"

Відео дня

"Ми не плануємо давати доступ для відпочинку на прибережних територіях, пляжах. Поки що перший етап так званого ослаблення карантину цього не передбачає", – уточнив він.

"Ми розуміємо, що пляжі мають свою специфіку з точки зору можливості поширення захворювання. Щодо них буде окрема розмова, окремі заходи", – додав чиновник.

За його словами, ухвалюючи рішення про відкриття пляжів, міська влада орієнтуватиметься на постанови центральних органів влади, а також вносити власні пропозиції.

Пантелеєв також пояснив, як ослаблення карантину з 12 травня зачепить Гідропарк. "У Гідропарку розташовані і пляжні території, і є паркові елементи. Застосовуватиметься диференційований підхід. Пляжі будуть закритими", – підкреслив він.

За словами чиновника, "качалку" – тренажери просто неба – також не планується відкривати. "Ніхто не проти занять спортом, але поверхні є небезпечними з точки зору поширення вірусу. Проблема тільки в цьому. Тому спортивні та дитячі майданчики поки що відкривати не плануємо. На нашу думку, це небезпечно", – пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що масові заходи у столиці 8 травня – у Дня пам’яті та примирення і 9 травня – у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, через карантинні обмеження не проводитимуться.