Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко озвучив рекомендації Міністерства охорони здоров’я для відвідування пляжів в умовах пандемії COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожВідпустка не за горами: як закордонні курорти готуються приймати туристів (відео)

Відео дня

«Наші рекомендації до відвідування пляжів - не потрібно буде відвідувати пляжі людям з групи ризику - це люди старші 60-ти років та люди з хронічними захворюваннями», - заявив Ляшко.

Також, за його словами, треба буде дотримуватись безпечної дистанції від інших людей не менше 2 метрів. «Це наш постулат на цей період боротьби з коронавірусом. Соціальна дистанція - це запорука профілактики коронавірусної хвороби», - наголосив він.

Крім того, Ляшко відзначив, що слід дотримуватись правил особистої гігієни: мити руки, кашляти тільки в одноразову серветку або в ліктьовий згин.

Головний санлікар зауважив, що всі, хто буде обслуговувати та допомагати проводити відпочинок на пляжі, повинні будуть використовувати маску на обличчі, щоб унеможливити передачу збудника коронавірусної хвороби.

Як повідомляв УНІАН, МОЗ дозволить відкрити пляжний сезон в Україні, оскільки морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випроміненням знищує збудника коронавірусної хвороби.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.