Дослідники ВООЗ побували в Ухані на ринку морепродуктів Хуанань / фото REUTERS

Експерти з Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка розслідує походження коронавірусу, виявили "важливі докази" у китайському Ухані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на Bloomberg.

Читайте такожНауковці з'ясували причину небезпечних мутацій коронавірусуЯк зазначається, член групи, зоолог з Нью-Йорка Пітер Дашак розповів, що вчені відвідали Уханьський інститут вірусології, ринок морепродуктів Хуанань та один із найбільших у місті ринків Байшачжоу, де продають свіжі м'ясо, рибу і морепродукти.

Відео дня

Під час обстеження ринку Хуанань, за його словами, були виявлені "важливі докази". Цей ринок закрили відразу після виявлення випадків зараження, проте все ж залишилися певні докази того, що відбувалося.

"Тепер ми знаємо те, чого не знали тоді - до появи сильно хворих були інші, у яких хвороба протікала безсимптомно або їх було важко відрізнити від тих, у кого були просто застуда або кашель. Не дивно, що були й інші випадки, крім тих, які потрапили в лікарню", - сказав він.

Нині вчені намагаються встановити, скільки було таких інших хворих і коли це почалося. Простежити ж шлях вірусу буде складно й на це знадобиться "дуже багато часу". Дашак додав, що поки не хоче "вдаватися в подробиці того, що це буде або в який бік це вказує".

Делегація ВООЗ у Китаї: що відомо