В поліції розповіли про порушення карантину в Києві / фото УНІАН

Київські поліцейські з початку пандемії склали 4 тис. 125 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень.

Як інформує прес-служба столичної поліції, про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Читайте такожСтепанов пояснив, за яких обставин почнуть сортувати хворих на COVID-19 для госпіталізації

Відео дня

Серед них на юридичних осіб складено 1 тис. 121 протокол, 3 тис. 374 справи вже направлено до суду для розгляду по суті.

Судами накладено штрафних санкцій на правопорушників більш як на 1 млн грн.

Впродовж останніх двох діб перевірено 531 заклад господарської діяльності, серед яких розважальні заклади, заклади громадського харчування, торгівельно-розважальні центри тощо.

За результатами перевірки у 53 випадках виявили порушення карантинних обмежень. За невиконання вимог ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення на посадових осіб закладів складено адміністративні протоколи, за що передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тис. грн.

"Окремо звертаюся до керівників розважальних закладів, які всупереч діючим обмеженням часто вдаються до хитрощів та організовують у закладах закриті вечірки з обмеженим доступом. Запевняю, такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців. За порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням передбачена кримінальна відповідальність за ст. 325 Кримінального кодексу України. А відтак, за погодженням з процесуальними керівниками прокуратури ми будемо проводити усі можливі невідкладні процесуальні дії, аби задокументувати такі факти та притягнути винних до відповідальності. На даний час підрозділами столичної поліції уже розслідується вісім таких кримінальних проваджень", - наголосив Крищенко.

В поліції нагадали, що Київ входить до помаранчевої зони епідемічної небезпеки, тому в місті заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, закладів громадського харчування з 22:00 до 07:00, крім доставки замовлень та замовлень на виніс тощо.

Адаптивний карантин в Україні

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм’якіші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
  • В Україні адаптивний карантин наразі діє до 31 грудня.