У "Борисполі" виник скандал з рейсом до ОАЕ / фото УНІАН

Напередодні в столичному аеропорту "Бориспіль" виник скандал - 43 пасажири не змогли вилетіти рейсом у Дубай.

Причиною цього стали нові правила карантину, які встановили ОАЕ, передає телеканал "Україна 24".

Одна з подорожуючих - киянка Юлія Ковальова каже, що дізналася про зміну правил польоту в аеропорту. Її відмовилися пускати на борт літака, тому що тест на коронавірус був зроблений в лабораторії, яку не визнають в ОАЕ.

Відео дня

Читайте такожОдна з найбільшіх бюджетних авіакомпаній Європи получила права на польоти в Україну

"Нікого з пасажирів не попередили, що у них якісь свої правила ... Ми спілкувалися з усім аеропортом, з дівчатами - ніколи нікому ніяких повідомлень не було. На сайті була інформація? На сайті не було", - обурилася вона.

Примітно, що деякі пасажири в оперативному порядку взяли квитки на рейс іншої арабської авіакомпанії в Дубай і у них перевірили тільки наявність тесту.

"З тими ж документами і тими ж тестами я полетіла успішно, а в аеропорту Дубая просто брали в руки тест і дивилися, що англійською мовою, і все було добре", - розповіла мешканка Львова Мар'яна Яцульчак.

Представники української авіакомпанії пояснили, що отримали вимоги від Еміратів і не можуть нехтувати ними. Також там пояснили, що повідомили пасажирам про нові правила листом та інформацією на сайті.

Читайте такожУ Дубаї побудують найвище розташований басейн у світі

"В результаті авіакомпанія запропонувала Юлії Ковальовій безкоштовну заміну квитка. На конфліктну ситуацію відреагували і в Об'єднаних Арабських Еміратах. Пасажирам з України дозволили проходити тест в будь-якій лабораторії, яка є в списку Міністерства охорони здоров'я", - повідомляє телеканал.

10 серпня Міністерство охорони здоров'я України оновило перелік країн за рівнем поширення коронавірусної інфекції. У "червоній" зоні підвищеної загрози виявилися Польща, Нідерланди та Греція, які раніше були віднесені до "зеленої зони".