Україна переходить на наступний етап пом'якшення карантину / Фото УНІАН

Україні з 10 червня очікується перехід на наступний етап пом'якшення карантину, який передбачає відкриття баз відпочинку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожКиїв та чотири області не готові до пом’якшення карантину – МОЗ

Відео дня

"Згідно нашого плану виходу з карантину наступний етап починається з 10 червня. Цей етап передбачає в тому числі початок функціонування баз відпочинку. Усі ці бази відпочинку можуть функціонувати, виходячи з дотримання правил, які встановлюються Міністерством охорони здоров'я", - сказав Степанов.

Також він нагадав, що в Україні діє адаптивний карантин, і тому при досягненні у кожному регіоні окремо необхідних показників для переходу на наступний етап пом'якшення карантину, у якому передбачено відкриття баз відпочинку, то вони починають працювати.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні зареєстровано вже 26 999 випадків коронавірусної інфекції, за добу підтвердилося 485 нових випадків. Жертвами хвороби в Україні станом на сьогодні стали 788 пацієнтів. Водночас 12 054 пацієнти одужали.

Київ та чотири області на сьогодні не відповідають показникам для переходу на другий етап карантину, що передбачає послаблення протиепідемічних заходів.