Як пом’янути померлих удома під час карантину / фото: ua.depositphotos.com

Традиційно на другому тижні після свята Великодня віряни поминають померлих родичів та ближніх, відвідуючи їхні могили. Однак цього року через запроваджений з метою стримування коронавірусу карантин влада та медпрацівники закликають віруючих відмовитися від цієї традиції.

Читайте такожСтало відомо, на яку суму оштрафували порушників карантину в Києві

Церква, зі свого боку, також підтримує цей заклик, зокрема, предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Він радить помолитися за померлих рідних із домівки, а не біля їхніх могил, як зазвичай.

Відео дня

Глава ПЦУ звертає увагу на те, що звершення заупокійних молитов на кладовищах цьогоріч переносяться на Троїцьку поминальну суботу, 6 червня.

Поминальні дні 2020 – як помолитися за покійних удома / фото: ua.depositphotos.com

"Жодні тимчасові обмеження не можуть бути перепоною нашій любові до ближніх, яка триває довше за земне життя. Де б ми не були, вона долинає нашою молитвою у вічність, куди відходять душі спочилих. Вічність, даровану людині Христовим Воскресінням, що долає і час, і простір, і саму смерть", – зазначив митрополит Епіфаній на своїй сторінці у Facebook.

Наразі ж очільник ПЦУ закликає згадати й помолитися за спочилих рідних і близьких удома, а записки за упокій подати онлайн.

Читайте також"Ситуація стає критичною": Почаїв закривають на в'їзд та виїзд з ранку вівторка

Як повідомляв УНІАН, в Україні цього року через загрозу подальшого поширення коронавірусу відбувалася онлайн-трансляція богослужінь на Великдень.

Однак попри карантинні заходи чимало людей таки пішли до храмів. За даними поліції, в Україні у великодню ніч до церков прийшли майже 130 тис. вірян, у 19 випадках поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень.

За даними МОЗ, станом на ранок 23 квітня в Україні зафіксовано 7 170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, а 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків. У міністерстві пов’язують новий антирекорд захворюваності на COVID-19 з недотриманням карантину під час Вербного тижня і на Великдень.