У Харкові каратимуть порушників карантину / фото REUTERS

У поліції Харківської області попередили про посилення контролю  за дотриманням карантинних обмежень. Усіх порушників суворо каратимуть.

Читайте такожПосилення карантину: в МОЗ заявили, коли Україну ще раз поділять на зониЯк повідомляє прес-служба поліції, це пов’язано з тим, що Харків та сім районів області потрапили до  «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Мешканцям міста та області нагадали про обов’язкове дотримання маскового режиму під час перебування у супермаркетах, магазинах, підприємствах, установах, організаціях, розважальних закладах, закладах побуту, зонах відпочинку та громадському транспорті. Також при собі громадяни повинні мати паспорт чи інші документи, які засвідчують особу.

Відео дня

Як передає ТСН, у поліції пояснили, що поліція буде спочатку проводити роз'яснювальну роботу:

«Якщо люди будуть чинити супротив, то їх очікуватимуть штрафи. Якщо на вулиці не масове скупчення, то людина може ходити без маски, у супермаркеті, у транспорті, у церквах громадяни мають обов'язково бути у масках і дотримуватися соціальної дистанції».

Карантинні зони: критерії поділу територій

  • З 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • 12 серпня Кабмін вніс зміни до постанови, яка регламентує встановлення карантинних обмежень на території країни з урахуванням вимог адаптивного карантину. Йдеться про встановлення різного рівня обмежень на території району чи області залежно від епідситуації.
  • Так, уряд ухвалив рішення про об'єднання двох показників для встановлення карантинних обмежень. Замість чотирьох показників тепер буде три: заповненість ліжок, рівень тестування та кількість нових хворих за останні 14 діб в адміністративно-територіальних одиницях на 100 тисяч населення.
  • З 17 серпня в Україні діє новий розподіл на карантинні зони в умовах адаптивного карантину. До «червоної» зони епідбезпеки віднесено: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.