На Рівненщині послаблюють карантинні заходи / фото УНІАН

У Рівненській області послаблюють карантинні заходи у зв’язку з покращенням епідеміологічної ситуації, зокрема, дозволять роботу закладів фізкультури, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань.

Як повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації, відповідне рішення прийняла обласна комісія з ТЕБ та НС під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.

Також можуть працювати творчі студії та відкриті майданчики музеїв.

Відео дня

Читайте такожМОЗ назвало регіони, у яких не можна послаблювати карантин

Щодо дитячих садочків, то, як зазначили в ОДА, епідеміологічна ситуація дозволяє відкрити заклади лише у 5 районах області.

«Найвища захворюваність на COVID-19 зараз спостерігається у Вараші, Дубно, Рівному, Рівненському, Рокитнівському, Здолбунівському, Гощанському та Березнівському районах. Загалом в області виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 15,3 %, динаміка зростання випадків інфікування – на рівні мінус 25 %, завантаженість ліжок становить 33,6 %. Такі показники є нижчими від затверджених урядом норм. Це дозволяє дещо послабити обмежувальні заходи», - сказав головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов.