Ілюстрація REUTERS

Рівненська область прийняла рішення не послаблювати карантин з 22 травня, за минулу добу в регіоні зафіксували антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19.

Про це у Facebook повідомив голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

Читайте такожНебезпека залишається: Зеленський закликав не зважати на низьку смертність від COVID-19«Карантин на Рівненщині не пом’якшуємо. Таке рішення прийняла сьогодні обласна комісія з питань ТЕБ та НС відповідно до епідситуації в області. За минулу добу на Рівненщині зафіксували 66 випадків COVID-19. Це антирекорд для області», - зазначив він.

Відео дня

За словами Коваля, також виявлено спалах коронавірусу в КЗ «Здолбунівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів». На сьогодні там 12 хворих (6 працівників і 6 підопічних), 8 з них перебувають в стаціонарі, всі інші - на самоізоляції. Інтернат закритий для відвідувачів.

«Контактні особи обстежуються. Для локалізації спалаху проводяться всі необхідні протиепідемічні заходи. Дав доручення пропрацювати механізм вахтового чергування в закладі і провести службове розслідування щодо цієї ситуації. Наголошую, в зв’язку з продовженням карантину, обмеження, які діяли до цього часу, залишаються. Якщо впродовж останніх 7 днів на території області буде зафіксовано не більше 150 випадків захворюваності населення на коронавірус, обласна комісія ТЕБ та НС перегляне своє рішення», - заявив голова ОДА.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 21 травня зареєстровано 19 тисяч 706 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 579 летальних, 6 тисяч 227 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 476 нових випадків захворювання.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що минулої доби найбільшу кількість випадків COVID-19 виявлено у Рівненській і Київській та Чернівецькій областях, а також у Києві.

Читайте також: