У Дніпрі послаблять карантинні заходи / фото nashemisto.dp.ua

У Дніпрі вирішили послабити обмеження, введені через поширення коронавірусу.

Про це у Facebook повідомив мер міста Борис Філатов.

За його словами, епідеміологічна ситуація в Дніпрі контролюється, кількість хворих - мінімальна як для міста з мільйонним населенням. При цьому місто, зазначив мер, готове й до гірших сценаріїв.

Відео дня

"Далі ми сподіваємося на свідомість, відповідальність і дисципліну кожного з вас, шановні земляки. Тому з сьогоднішнього, за рішенням спеціальної комісії, в місті будуть відкриті не тільки аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, але також і хімчистки, СТО, майстерні з ремонту різного обладнання. Кав'ярні та ресторани зможуть працювати як по адресній доставці, так і з послугою take away. Тобто без допуску гостей до зали. Для всіх без винятку, в тому числі і для ринків, основне правило – наявність маски, рукавичок і антисептиків", - розповів міський голова.

Читайте такожПорушення карантину: криворожанка заплатити 17 тисяч штрафу за перебування на вулиці з двома людьми

Місцева влада, за його словами, дозволить городянам те, що не заборонив Кабмін.

"У місті є близько сотні зелених зон, бульварних частин вулиць, які не підпадають під заборону відвідування. Давайте чесно: що не заборонено, то дозволено. Тому, у понеділок, 4 травня, всі вони будуть доступні для прогулянок. В тому числі й ділянки вулиць набережних Січеславської, Перемоги, Заводської, бульвару Слави та інших", - уточнив Філатов.

При цьому він пригрозив жорсткими санкціями всім, хто буде збиратися великими компаніями, пити алкоголь і смажити шашлики.

Читайте такожКабмін дозволив роботу продовольчих ринків в Україні під час карантину

"Починаючи з 12 травня, в залежності від розвитку епідемії і прогнозів на цей рахунок, у місті повинні почати працювати невеликі непродовольчі магазини, ательє, ремонт взуття, адвокатські та нотаріальні бюро. Зрозуміло, тут також потрібно буде дотримуватися особливого режиму – з масками, рукавичками, посиленою обробкою приміщень і вимірюванням температури як працівникам, так і відвідувачам. У приміщеннях при цьому зможуть бути присутніми не більше однієї особи на 10 квадратних метрів. У перукарні та салони краси можна буде потрапити тільки за попереднім записом, і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно", - розповів він.

Філатов також анонсував рішення щодо роботи громадського транспорту із застосуванням QR-кодів.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Дніпрі позначили будинки, де живуть люди з підозрою на коронавірус.

Читайте також: