У яких областях немає умов для послаблення карантину / УНІАН

Станом на 31 травня місто Київ, а також Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська та Чернівецька області не готові до другого етапу карантину.

Читайте такожЗавтра в Украине вновь смягчают карантин: что заработает

Про це свідчать дані МОЗ. Наголошується, що  перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Мова йде про наступні критерії:

Відео дня
  • інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення) складає менше 12 на 100 000 населення (тижневий рівень захворюваності на 100 000 населення в період умовного піку епідемії на території України + 50%);
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, становить менше 50% (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим за визначеного рівня захворюваності та з урахуванням резерву на випадок її зростання);
  • охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів складає понад 12 на 100 000 населення.
МОЗ

Відповідно до наведених даних, місто Київ, а також Волинська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області не відповідають критерію інцидентності. Донецька область, водночас, не відповідає критерію охоплення тестуванням.

Нагадаємо, станом на 09:00 31 травня в Україні зафіксовано 23 672 випадки коронавірусної хвороби (+468 випадків за добу). 708 випадків виявились летальними, за добу від COVID-19 померло 12 пацієнтів.