За фактом послаблення карантину у Черкасах відкрито кримінальне провадження / фото УНІАН

Слідчі Національної поліції почали санітарні перевірки для виявлення можливих порушень в Черкасах після рішення про ослаблення карантину.

Про це повідомили в прокуратурі області.

Читайте такожЛяшко закликав українців увімкнути "тумблер терпіння": інакше – 140 тисяч смертей від коронавірусуПоліцейські створили в Черкасах мобільні групи для проведення превентивної роботи серед представників малого і середнього бізнесу та недопущення розповсюдження коронавірусу.

Відео дня

У прокуратурі нагадали, що за фактом ослаблення карантину у Черкасах відкрито кримінальне провадження.

«Зараз слідство триває, слідчими і процесуальними керівниками розроблено план першочергових слідчих (розшукових) дій, вживаються заходи щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня в Черкасах пом'якшили карантинні обмеження. 1 травня, поліція почала кримінальне провадження за пом'якшення владою Черкас карантинних заходів, запроваджених з метою протидії поширенню коронавірусу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив мера Черкас Анатолія Бондаренка про готовність вдатися до жорсткого реагування через пом'якшення карантинних заходів.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов засудив рішення влади Черкас пом'якшити карантинні обмеження.

Міський голова Черкас Бондаренко вважає, що в місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу.