Транспорт почне працювати 22 травня / фото УНІАН

Міська влада готується відновити після 22 травня роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Нагадаю, що місто готується до відновлення роботи наземного комунального громадського транспорту у звичайному режимі, що має відбутися після 22 травня. І ми поступово збільшуємо кількість маршрутів та транспорту на них. Сьогодні почали працювати ще три маршрути: від станції метро «Святошин» до житлового масиву Західний (с. Чайки), з вулиці Митрополита Шептицького на вулицю Чавдар, та з Бортничів - до метро «Харківська». І в наступні дні ми будемо нарощувати кількість маршрутів», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЖурналісти показали на відео, як заклади у Києві порушують карантин

Кличко зазначив, що і комунальний наземний громадський транспорт, і приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований.

«Контролювати дотримання цих правил має поліція. Допомагатиме правоохоронцям муніципальна охорона», - зазначив він.

Наголошується, що водії та кондуктори зобов'язані носити маску або респіратор, рукавички. В масках і рукавичках повинні бути і пасажири. Усі співробітники компанії-перевізника перед початком роботи зобов'язані пройти термометрію. Особи з температурою вище 37,2 градуси і з симптомами ГРВІ не допускаються до роботи.

Кличко зазначив, що «перед кожним рейсом транспорт повинні дезінфікувати. «КП «Київпастранс», проводить дезінфекцію тричі на добу».

«І я в черговий раз закликаю всіх киян: після відновлення роботи громадського транспорту, користуватися ним тільки за нагальної потреби. Інакше - нам не уникнути загострення ситуації з розповсюдженням вірусу», - підкреслив він.