Маски, рукавички і ліміт на пасажирів: Кличко розповів, як працюватиме громадський транспорт у Києві

Приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований.

Міська влада готується відновити після 22 травня роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі.

Про це на онлайн-брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Нагадаю, що місто готується до відновлення роботи наземного комунального громадського транспорту у звичайному режимі, що має відбутися після 22 травня. І ми поступово збільшуємо кількість маршрутів та транспорту на них. Сьогодні почали працювати ще три маршрути: від станції метро «Святошин» до житлового масиву Західний (с. Чайки), з вулиці Митрополита Шептицького на вулицю Чавдар, та з Бортничів - до метро «Харківська». І в наступні дні ми будемо нарощувати кількість маршрутів», - сказав він.

Читайте такожЖурналісти показали на відео, як заклади у Києві порушують карантин

Кличко зазначив, що і комунальний наземний громадський транспорт, і приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований.

«Контролювати дотримання цих правил має поліція. Допомагатиме правоохоронцям муніципальна охорона», - зазначив він.

Наголошується, що водії та кондуктори зобов'язані носити маску або респіратор, рукавички. В масках і рукавичках повинні бути і пасажири. Усі співробітники компанії-перевізника перед початком роботи зобов'язані пройти термометрію. Особи з температурою вище 37,2 градуси і з симптомами ГРВІ не допускаються до роботи.

Кличко зазначив, що «перед кожним рейсом транспорт повинні дезінфікувати. «КП «Київпастранс», проводить дезінфекцію тричі на добу».

«І я в черговий раз закликаю всіх киян: після відновлення роботи громадського транспорту, користуватися ним тільки за нагальної потреби. Інакше - нам не уникнути загострення ситуації з розповсюдженням вірусу», - підкреслив він.