У МОЗ розповіли що буде дозволено в регіонах, де відбуватиметься послаблення карантину / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов назвав перелік заходів та об’єктів, які відновлюють роботу з 22 травня в регіонах за умови відповідності критеріям адаптивного карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу за результатами засідання уряду.

Читайте такожУ Києві після відкриття дитсадків батькам заборонять заходити всередину

Відео дня

«Якщо той чи інший регіон відповідає усім необхідним критеріям, то в цьому регіоні відбувається послаблення. Перше таке послаблення відбудеться з 22 травня, це у нас такий перший етап (адаптивного карантину – УНІАН)», - заявив він.

Міністр розповів, що буде дозволено з 22 травня в тих регіонах, де відбуватиметься послаблення карантину: проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб; спортивні заходи, в яких будуть брати участь понад 50 осіб можливе лише за погодженням з МОЗ з наслідками оцінки епідемічних ризиків; проведення релігійних заходів за умови участі не більше однієї особи на 10 кв. м площі будівлі; діяльність готелів, крім функціонування в готелях ресторанів та спа-зон; регулярне та нерегулярне пасажирське перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському та міжобласному сполученні за умови перевезення пасажирів в межах кількості місць для сидіння.

Також він нагадав, що, починаючи з 25 травня буде дозволене перевезення пасажирів в метро, а також відвідування закладів дошкільної освіти.

«Цей етап триватиме до 1 червня, потім наступає наступний етап і так по 10 днів (до 22 червня – УНІАН), але виключно на основі ознак адаптивного карантину, який ми вводимо», - підкреслив міністр.

Степанов зазначив, що сьогодні, наприклад, Чернівецька область не може перейти до послаблення карантину.

«В області є велика кількість захворюваності, є навантаження на ліжка понад 50%. Вони не перейдуть на наступний етап, і ми будемо сподіватися, що до 1 червня там кількість захворюваності буде падати і будуть одужувати наші громадяни», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 травня, Кабінет міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.