Доктор Комаровський нагадав, як боротися з коронавірусом / скріншот

Заходи щодо стримування коронавірусу, які застосовуються в більшості українських шкіл, позбавлені логіки і здорового глузду, оскільки засновані на поширених упередженнях.

Читайте також"Не відповідає логіці": лікарня в Харкові відмовляється приймати хворих на COVID-19 (відео)

Таку думку висловив у своєму Telegram-каналі відомий лікар і блогер Євген Комаровський. За його словами, різке зростання захворюваності коронавірусом відбудеться, ймовірно, з початком опалювального сезону, адже «ми традиційно протягів боїмося більше, ніж коронавірусу».

Відео дня

"Те, що в наших школах називається «заходами безпеки», це, в більшості випадків, з епідеміологічної точки зору, — абсолютна маячня. Діти в масках на прогулянках, закриті класи, які опромінюють ультрафіолетом, малюки, які миють руки з ранку до ночі...", - зазначив Комаровський.

"Я жодного разу не бачив, щоб мені (як глядачеві) показали клас по телевізору і сказали: «Ось у нас відкрите вікно, провітрювання. Ось у нас термометр, ось — гігрометр». Люди не можуть додуматися, що в класі передусім потрібно організувати протяг, контролювати температуру і вологість повітря. Легше ж відмити гроші на масках, санітайзерах, на митті підлог хлоркою, на нещасних дітях в масках... вони в масках, поки на них камера дивиться, а потім знімають, щоб хоч трохи подихати»,- продовжив він.

Лікар підкреслює, що організувати звичайне провітрювання приміщення дуже просто.

"Але якщо не дай Бог, відкрили вікно, а потім у Васі - соплі, прибіжить його особливо розумна розлючена мати з криком: "що ж ви довели мою нещасну дитину і заразили її з вашим протягом коронавірусом!», - констатує фахівець.

Комаровський приходить до висновку, що політика щодо стримування епідемії в школах в кінцевому підсумку визначаться страхами і упередженнями.

"Коли страхи батьків або переконаність батьків у тому, як треба піклуватися про здоров'я дітей, визначають політику держави і конкретної школи: у класі, вони вважають, потрібно поставити кварцову лампу і натопити гарненько», - підсумовує він.

Коронавірус в Україні - статистика 26 жовтня

  • За даними МОЗ, в Україні за минулу добу COVID - 19 виявлена у 5 426 осіб.
  • За весь час пандемії в Україні захворіли 348 924 особи, з них 20 545 дітей та 21 531 медпрацівник.
  • За цей період одужали 142 537 пацієнтів, померли - 6 464.