Акція протесту співробітників нічних клубів під Кабміном 1 вересня / фото УНІАН

Представники індустрії розваг вимагають від Кабінету міністрів України скасувати заборону на роботу нічних клубів, запроваджену в рамках боротьби з поширенням COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 100 представників індустрії розваг – працівників нічних клубів, ресторанів, концертних залів влаштували біля урядової будівлі акцію протесту проти заборони роботи нічних клубів, а також обмеження роботи закладів громадського харчування до 23:00.

Серед вимог учасників акції - звільнити від податкових зобов'язань та інших обов'язкових платежів до бюджету всіх суб'єктів господарювання, на яких поширюється заборона на функціонування їхніх закладів.

Відео дня

Також вони вимагають надати їм фінансову допомогу на період дії заборон та обмежень.

Окрім того учасники акції вимагають скасувати «антиконституційні постанови уряду», якими заборонено або обмежено у часі роботу розважальних закладів (нічних клубів), а також суб'єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього, проведення масових заходів у закладах громадського харчування у кількості більше, ніж 20 осіб, але не більше однієї особи на 5 квадратних метрів, діяльність хостелів.

Вони пропонують уряду створити робочу групу за участю представників профільних міністерств і керівників закладів та суб'єктів господарювання, які працюють у сфері розваг та громадського харчування, або залучити їх до роботи вже існуючих робочих груп, діяльність яких стосується культурного відпочинку та дозвілля.

Як розповів журналістам один із організаторів цієї акції Антон Некрасов, в разі, якщо уряд не дослухається до вимог працівників індустрії розваг, то вони вже готують колективний позов до суду, в якому оскаржуватимуть заборони на діяльність нічних клубів, ресторанів тощо.

«Йдеться про дискримінацію бізнесу, уряд не має право одному бізнесу забороняти роботу, а іншому дозволяти, якщо це не передбачено законом. Уряд вийшов за межі своїх повноважень, і ми будемо звертатися до президента з проханням вплинути на ситуацію, оскільки президент має повноваження призупинити дію урядових постанов. Зараз готується позов до суду, це буде колективний позов. Все йде до того, що нам доведеться судитися», - сказав він.

Він висловив упевненість, що вони виграють ці справи.

«І державі доведеться компенсувати нам збитки, але ми знаємо, що у держави немає зайвих грошей, тому просимо хоча би дозволити нам заробляти самим», - наголосив Некрасов.

Протест відбувається у концертній формі, як імпровізований нічний клуб біля будівлі уряду. Там лунає клубна музика, під яку танцюють співробітники індустрії розваг. Також деякі з них тримають плакати з написами: «Політичні діячі, дайте можливість працювати вночі», «Я налаштовував звук, а тепер налаштовуюсь проти депресії».

Читайте такожСтепанов повідомив, за яких умов Україна може повернутися до жорсткого карантину

Адаптивний карантин в Україні

  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм’якіші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
  • Кабінет міністрів 26 серпня продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня.
  • 31 серпня в Україні запровадили нове карантинне зонування.
  • В Україні станом на ранок 1 вересня зареєстровано 123 тис. 303 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 2 тис. 605 летальних, 57 тис. 802 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 2 тис. 088 нових випадків.