В Україні стартує літній заклик / УНІАН

В Україні з півторамісячним запізненням розпочався призов до війська, який був відкладений з причини карантину. Триватиме він до 31 липня.

Про особливості цього призову розповів військовий експерт Сергій Грабський у ефірі каналу "Україна 24".

"Затримка призову є критичною, тому що вже є сформовані плани бойової підготовки, і на жаль, у зв'язку з перенесенням термінів призову ми будемо змушені змінювати і ущільнювати ці плани. А це тягне за собою додаткові витрати і навантаження на військові частини, логістику тощо", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Києві влітку в армію призвуть 600 осіб

Експерт розповів, як проходитиме військова підготовка в умовах карантину.

"В принципі, в армії давно вже відпрацьована методика проведення курсу молодого бійця, коли молоді призовники збираються у спеціальних військових частинах та навчальних центрах. Завжди така підготовка проводилася окремо від тих, хто служить довше, і в окремих приміщеннях розміщували, і годували окремо, тобто загальні заходи попередження зараження будуть взяті до уваги. Чи зможуть частині оперативно забезпечити новобранців масками, потрібно розбиратися у кожному окремому випадку. Але великих проблем не передбачається", - сказав він.

Експерт додав, що призовна кампанія для офіцерів запасу проходить в звичайному режимі, оскільки вона не настільки масова і ніяк не пов'язана з основною кампанією.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту і визначив як невідкладний законопроект, що передбачає призов резервістів на військову службу в особливий період.