Продовольчі ринки в Україні відновлять роботу  / фото УНІАН

Кабінет міністрів підтримав критерії, які дають змогу продовольчим ринкам відновити свою діяльність.

Читайте такожКличко представив план першого етапу послаблення карантину в КиєвіПро це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність", - заявив він.

Відео дня

За словами Шмигаля, основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр охорони здоров'я Максим заявив, що розроблений документ передбачає, що в умовах поширення COVID-19 агропродовольчі ринки повинні працювати з дотриманням суворих вимог.

Йдеться про наступні вимоги - допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі, виготовленої самостійно) або респіратора.

Також передбачені інші заходи: проходження безконтактного температурного скринінгу; наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком; кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торговельної площі ринку; проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня; відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території; відстань від між робочими місцями продавців - не менш як три метри; забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та профілактики COVID-19; забезпечення контролю за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.