Пропуск через КПВВ призупинили через карантин / facebook.com/pressjfo.news

Повноцінний пропуск через лінію розмежування на Донбасі розпочнеться після окремого розпорядження командування.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

"Зважаючи на урядове рішення продовжити загальнодержавний карантин до 22 травня, обмеження на перетинання лінії розмежування триватимуть й надалі - до окремого розпорядження. Нагадаємо, вони вводяться відповідним наказом командувача об’єднаних сил", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ДПСУ наголосили, що під час дії обмежень перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням командувача при вагомих гуманітарних причинах або за критичних життєвих обставин.

Читайте такожБойовики зі зброєю майже три години утримували спостерігачів ОБСЄ

"Так, з 22 березня командувач об’єднаних сил надав 283 таких індивідуальних дозволи. Основна частина – 236 позитивних рішень – були надані для перетину лінії розмежування в КПВВ "Станиця Луганська", - уточнили у прикордонному відомстві.

Прикордонники зазначають, що нерідко люди після отримання "зеленого світла" з українського боку не можуть потрапити в ОРДЛО через недопуск з боку бойовиків. 

"Більш як два десятки осіб, яких українські прикордонники за окремими рішеннями пропустили, проросійські бойовики завертали в "сіру зону". Співробітники Держприкордонслужби оперативно забезпечували повернення таких громадян на контрольовану територію", - розповіли у ДПСУ і закликали громадян враховувати обмеження та дії окупантів.

Як повідомляв УНІАН, у ТКГ збираються створити групу з українських та російських прикордонників - для повернення Києву контролю над кордоном.