Два десятки жителів окупованих територій змушені поневірятися на КПВВ "Новотроїцьке" без можливості потрапити додому. Люди живуть прямо на автобусній зупинці, яку називають "Караван".

Про це повідомляє кореспондент ТСН.

Відео дня

За її інформацією, люди приходять на зупинку вранці і чекають, щоб їх внесли у списки. Зі зручностей тут тільки туалет і вода в бочках - ходять митися на річку, або з пляшок, які гріють на сонці. Додому їх не пускають бойовики. Люди кажуть, що причина в тому, що в Донецьку багато людей в лікарнях і їм просто не буде де пройти обсервацію. Вони очікують побачити свої прізвища в списках.

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики застосували гранатомет та стрілецьку зброю

Ввечері близько 7-ї люди можуть пройти до наметів ДСНС, але після перевірки документів і температури.

У ніч на 31 липня там змушені були ночувати 18 осіб - всі вони мають прописку на окупованій території. Ночують в 1 наметі і жінки, і чоловіки.

З причини того, що люди тут вже деякі третій тиждень, у кожного є своє ліжко - постіль міняють волонтери, намети обробляють співробітники ДСНС. Тут можна отримати гарячий чай і гарячу воду, щоб заварити їжу швидкого приготування.

Представники гуманітарної місії ООН щодня привозять людям пакет їжі на кожного - там швидкі супи, печиво, хлібці, вода, консерви, паштет, вологі серветки.

Читайте такожХомчак: порушення бойовиками перемир'я на Донбасі не мають системного характеру

Найбільша кількість людей, яка ночувала на зупинці - 40. Це були і діти, і пенсіонери. До того, як представники ДСНС почали пускати людей на нічліг, їм доводилося спати прямо на зупинці на лавці під дощем. Частина людей приймає монастир по сусідству, ще частина людей змушена періодично повертатися до родичів.

Раніше в ОБСЄ заявили, що початку року жертвами війни на Донбасі стали 60 мирних жителів.