Рада трансляція - Шмигаль відповів, чи введуть тотальний карантин в Україні / УНІАН

Кабінет міністрів наразі не розглядає питання введення тотального карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу у Верховній Раді.

Читайте також"Це фейк": Степанов спростував плани з впровадження "чорної" карантинної зони в Україні (відео)

"Я ще раз хочу наголосити. Уряд не розглядає зараз введення тотального карантину. Дійсно, Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість ведення додаткових обмежень на певний період для розірвання ланцюгу захворювань. Це не буде повна і постійна заборона. Наприклад, ми говоримо про посилення відповідальності за неносіння масок", - зазначив Шмигаль.

Що передувало?

4 листопада комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити закон щодо штрафів за перебування без маски в громадських місцях.

Йдеться про урядовий законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (№ 3891).

Ним передбачено, що перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).

У МОЗ розглядають питання запровадження «години для літніх людей» в рамках боротьби з поширенням коронавірусу. Зокрема, планується рекомендувати суб’єктам господарювання запровадити окремий час для обслуговування осіб за 60 років - з 10:00 до 12:00. Така рекомендація не означатиме заборони людям похилого віку відвідувати магазини в інший час, але вона повинна спонукати людей до 60 років не відвідувати магазини та аптеки в період з 10:00 до 12:00.

Крім того, МОЗ пропонує в червоних зонах епідемічної небезпеки дозволити працювати магазинам, але з 7:00 до 20:00, при цьому щоб кількість відвідувачів була 1 на 20 квадратних метрів.

Також Міністерство охорони здоров'я пропонує уряду встановити додаткові карантинні обмеження на території України та заборонити проведення всіх масових культурних заходів, обмежити діяльність зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон в торгово-розважальних центрах, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу