Україна закупила понад 28 тисяч флаконів "Ремдесивіру" / фото REUTERS

Україна закупила понад 28 тис. флаконів лікарського засобу "Ремдесивір" для лікування 4,7 тис. пацієнтів з COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

Читайте також"Ремдесивір" везуть до України: що відомо про препарат, який використовують при лікуванні коронавірусуЗа його словами, минулого тижня МОЗ надало дозвіл на ввезення незареєстрованого лікарського засобу "Ремдесивір", який входить у вітчизняний клінічний протокол з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби, у був закуплений ДП "Медичні закупівлі".

Відео дня

Іващенко наголосив, що "Ремдесивір" може застосовуватися лише у випадках, передбачених протоколом.

Цей препарат, зокрема застосовується у США, Японії, Австралії та низці країн Євросоюзу, а в більшості з них він включений до протоколу для екстренного використання при COVID-19 (Франція, Іспанія, Хорватія, Румунія, США, Японія, Австралія).

22 жовтня головним регуляторним органом з питань обігу харчових продуктів та лікарських засобів США було повноцінно схвалено "Ремдесивір" як перший вид терапії для лікування коронавірусної інфекції.

"В Україну має прибути перша партія цього лікарського засобу - близько 14 тис. флаконів. Постачання буде здійснюватися до кінця тижня. У той же час, загальна процедура закупівлі передбачала закупівлю 28,2 тис. одиниць цього лікарського засобу, що буде направлений на лікування 4,7 тис. пацієнтів з середньою та тяжкою паталогією і перебігом COVID-19", - пояснив заступник міністра.

Водночас він уточнив, що лікування певним препаратом здійснюється виключно з урахуванням індивідуального перебігу захворювання, супутніх патологій, можливих протипоказань та вимог національного протоколу.

Ремдесивір: що відомо про ліки від коронавірусу