Час роботи закладів обмежили / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, чому в Україні обмежують час роботи закладів громадського харчування та кінотеатрів.

Про це він сказав в ефірі програми "Мокрик По Живому".

Нагадаємо, вчора в Києві посилили карантин, заборонивши роботу закладів громадського харчування та розважальних закладів (кінотеатрів у тому числі) після 22:00.

Відео дня

Читайте такожУкраїнців штрафуватимуть за неносіння маски: Кабмін схвалив відповідний законопроект

"Таким чином впливають на роботу саме нічних клубів і дискотек, де нереально дотримуватися соціальної дистанції та інших обмежень, які прописані для закладів громадського харчування. Тому, обмежуючи час діяльності закладів громадського харчування, ми не дозволяємо таким чином працювати нічним клубам, які могли відкриватися і працювати під маркою закладу громадського харчування. І це буде дієвим заходом, який буде впливати на усунення скупчення людей на обмеженому просторі і без дотримання соціальної дистанції", - пояснив він.

За словами Ляшка, питання дотримання соціальної дистанції також є щодо громадського транспорту. Він зауважив, що вирішити його можна, збільшивши кількість рухомого складу на маршрутах, як це роблять за межами України. Також він запропонував розвести час початку робочого дня, збільшивши таким чином тривалість години пік.

Як повідомляв УНІАН, відсьогодні в Україні відновлюють роботу кінотеатри.