У світі поки немає вакцини від коронавірусу / Фото: REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я заявляють про відсутність переговорів щодо поставок до України російської вакцини від коронавірусу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Там зауважили, що наразі немає заяв щодо державної реєстрації російської вакцини у встановленому порядку від жодних суб’єктів.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, коли з'явиться українська вакцина проти COVID-19

"Окрім того, за наявною інформацією, цей продукт так само не проходив експертизу та реєстрацію в компетентних органах США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади чи ЄС, що фактично унеможливлює його закупівлю та використання в Україні", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що будь-які припущення щодо можливих переговорів чи розгляду російських вакцин як предмету для закупівлі чи отримання не мають під собою жодного підґрунтя на законодавчому рівні.

Вакцина проти коронавірусу: яка ситуація з розробкою

  • За даними ВООЗ, загалом у світі проводиться близько 700 випробувань вакцини від COVID-19.
  • Україна є учасником глобальної ініціативи ВООЗ щодо рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби.
  • 16 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко інформував, що Україна планує отримати вакцину від коронавірусу компаній AstraZeneca або Novavax після їх реєстрації виробниками і перекваліфікації ВООЗ.
  • 20 жовтня українські вчені представили президенту результати доклінічних досліджень вакцини проти COVID-19. Дослідження розробників тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації цього вірусу у культурі інфікованих клітин людини.