Фото: REUTERS

Розробник російського препарату "Спутник V" - Фонд прямих інвестицій (РФПІ) - хоче почати спільні випробування своєї вакцини і препарату англо-шведської компанії Astrazeneca на території України.

Про це заявив глава Фонду Кирило Дмитрієв в ефірі російського телебачення, пише РБК.

"Ми готові повністю передавати наші технології для виробництва в Україні. Ми також готові навіть почати клінічні випробування в Україні спільної вакцини AstraZeneca і "Спутник V", - сказав Дмитрієв.

Відео дня

Читайте такожПісля Нового року кількість нових підтверджень COVID-19 в Україні суттєво змінилася

За його словами, в РФПІ дотримуються позиції, що вакцини повинні залишатися поза політичним полем.

Російська вакцина в Україні: що відбувається

  • 2 січня ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Харківське фармацевтичне підприємство "Біолік" подало до МОЗ документи на реєстрацію в Україні російської вакцини "Супутник V".
  • 8 грудня глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв заявив, що виробництво "Супутника" можуть налагодити на потужностях "Біоліка". Однак у фармкомпанії тоді спростували підписання відповідних контрактів і отримання трансферних технологій з виробництва вакцини "Супутник V".
  • У МОЗ повідомляли, що ведуть переговори з компанією-виробником вакцини від коронавірусу AstraZeneca та іншими провідними світовими компаніями-виробниками вакцин. Там також знову роз'яснили, чому російська вакцина не може використовуватися в Україні.