В Росії заявили про винайдення "вакцини" від коронавірусу / фото REUTERS

Російська так звана "вакцина" від коронавірусу є комерційною та державною пропагандою, і її масове застосування в РФ наразі не відбувається.

Про це заявив російський політик і правозахисник Лев Шлосберг в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте такожМОЗ розповіло, чи варто лікувати коронавірус антибіотиками

Відео дня

"У будь-якому підручнику вірусології ви почитаєте про те, що термін клінічних випробувань будь-якої вакцини становить близько одного року – менше неможливо. Так само як і дитину народити раніше 9 місяців – можна, але будуть великі ризики", – сказав він.

За словами політика, йде державна і комерційна пропаганда.

"Є два різні процеси. Перший – це процес державної пропаганди і, я б сказав, у тому числі бізнес-пропаганди, комерційної пропаганди. Це маркетинг. Він йде дуже потужно. А що стосується масового застосування цієї вакцини в Росії – воно відсутнє. Його зараз немає, до нього готуються. Нам відомо про те, що планується вакцинувати сотні тисяч людей певних професій – це лікарі, вчителі, працівники силових структур. Про це оголошено, але мені поки невідома жодна організація, жодне місто, де б ця масова вакцинація була розпочата. Тобто одна справа – те, що ми чуємо в ЗМІ, й інша – те, що існує в реальності", – сказав він.

Скандальна заява Качури щодо російської вакцини від коронавірусу