12 травня стало відомо, що в Кривому Розі усунули від роботи головного лікарня 4-ої міської лікарні за «самовільну виписку» 15 пацієнтів / УНІАН

У Дніпропетровській обласній раді прокоментували інцидент з участю головного лікаря лікарні Кривого Рогу, який «самовільно виписав» 15 інфікованих пацієнтів з COVID-19, двоє яких уже загинули.

Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник заявив, що у діях цього лікаря була «логіка», цитує Радіо Свобода.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 14 травня (онлайн)

Відео дня

«Думаю, дуже рано говорити про те, що є провина головного лікаря. Треба все ретельно дослідити, є моменти, з якими наші лікарі стикаються вперше. Відправляючи людей без симптомів на самоізоляцію додому, вона таким чином очевидно керувалася тим, що вберігає інших пацієнтів від контактів. Є логіка в цих діях», – сказав він.

Олійник порівняв випадок у Кривому Розі із випадками інших лікарень світу, зокрема Італії.

«У терапевтичному відділенні померла жінка, в якої вже після смерті був поставлений COVID-19. По ланцюгу стали виявляти контактних з нею осіб. З’ясували, що відбувся контакт між лікарями та пацієнтами. Це, на жаль, класична ситуація для хвороби, яка протікає без симптомів», – пояснив чиновник.

За словами Олійника, в лікарні протестують усіх медиків. Саму ж лікарку вже тимчасово усунули від роботи, повідомляють журналісти.

Як повідомляв раніше УНІАН, 12 травня стало відомо, що в Кривому Розі усунули від роботи головного лікарня 4-ої міської лікарні за «самовільну виписку» 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19.

На Дніпропетровщині COVID-19 виявили в 781 людини, 82 людини одужали, 10 – померли.