В Україні розпочалась вакцинація від коронавірусу / фото REUTERS

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав орієнтовною датою завершення лабораторного контролю вакцин CoronaVac 9 квітня.

Читайте такожPfizer заявив про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини для підлітків

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Відео дня

«215 тисяч приїхали вже вакцин CoronaVac від компанії Sinovac. В п'ятницю вона була доставлена в Державний експертний центр на лабораторний контроль», - зазначив Ляшко.

За його словами, лабораторний контроль триває.

«Орієнтовна дата завершення лабораторного контролю – 9 квітня. У разі, якщо не буде ніяких зауважень до роботи, ми готові її розвезти в той же день, коли буде завершено лабораторний контроль, і на наступний день розпочинати щеплення», - сказав заступник міністра.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: що відомо

  • МОЗ для застосування в Україні зареєструвало вакцини американської компанії Pfizer, Covishield від Oxford/AstraZeneca та CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.
  • 25 березня в Україну прибула перша партія вакцин китайського виробництва CoronaVac в обсязі 215 тис. доз. Вакцина має пройти лабораторний контроль, який триватиме 10 днів, і після цього її направлять до держпідприємства "Медичні закупівлі", яке доставить її в регіони.
  • У МОЗ заявляли, що до кінця березня - початку квітня в рамках ініціативи COVAX Україна отримає 570 тис. доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня – ще 1,1-1,2 млн доз вакцини виробництва цієї ж компанії. Крім того, Україна отримає ще й вакцини виробництва компанії Pfizer.
  • Очікується поставка законтрактованої вакцини американської компанії Novavax обсягом 10 млн доз та індійської розробки від Bharat Biotech.
  • За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна підписала попередні угоди про поставки вакцин проти коронавірусу з шістьма світовими виробниками.