Експертка пояснила, чому важливо дотримуватися маскового режиму / фото REUTERS

Після одужання від коронавірусу людині може знадобитися певний час на відновлення. Також потрібно дотримуватись маскового режиму, аби не захворіти повторно або "підхопити" іншу інфекцію.

Читайте також"Перевірятимуть на мишах": вчений розкрив деталі щодо української вакцини від коронавірусу

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня Алла Волоха в ефірі каналу "Україна 24".

Відео дня

"Це інфекційне захворювання. Якщо була легка форма, то людина досить швидко приходить у норму, але якщо середня або важка — потрібно більше часу, щоб стабілізувалися всі функції. Може бути стомлюваність, можуть не повністю працювати функції легень, серця. Це залежить і від того, в якому стані людина була до захворювання. Тому може бути затяжний період відновлення", — сказала вона.

Лікарка дала поради тим, хто переніс коронавірус.

"Якщо людина відчуває себе не дуже добре після одужання, потрібно залишатися на якийсь час вдома. Зрозуміло, що якщо є яскраво виражена стомлюваність, головний біль, ще якісь симптоми, краще не бігти на роботу. Є дані, що можуть бути повторні форми. Складно сказати, як часто це може бути. У будь-якому разі потрібно дотримуватися тих самих заходів, як і тим, хто не хворів. Масковий режим потрібен, тим більше що йде сезон гострих респіраторних інфекцій. Якщо після перенесеної коронавірусної інфекції буде потім швидко розвиватися інша респіраторна інфекція, це дуже несприятлива ситуація", — сказала вона.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

Ситуація з коронавірусом в Україні 

В Україні станом на ранок 23 жовтня зареєстровано 330 тис. 396 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 6 тис. 164 летальних, 137 тис. 578 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 7 тис. 517 нових випадків.