Ілюстрація REUTERS

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов припустив, що з 1 вересня школи в Україні можуть запрацювати у кілька змін.

Про це він повідомив під час брифінгу, цитує Цензор.нет.

«Зараз ми розробляємо правила того, як наші діти будуть вчитися з 1 вересня. При розгляді цих питань і встановленні відповідного регламенту, правил навчань, ми розглядаємо всі без винятку ситуації, зокрема і такі (коли діти будуть вчитися у дві зміни)», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожМОЗ та Міносвіти розробляють алгоритми наступного навчального року – Степанов

При цьому графік роботи медичних працівників при школі буде залежати від рішення адміністрації кожного окремого закладу.

«Скринінг температури можуть проводити й інші працівники школи», – уточнив Степанов. За його словами, всі ці питання будуть порушені у правилах, які МОЗ розробляє спільно з Міносвіти.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про можливість дистанційного навчання в Україні восени у разі погіршення ситуації з епідемією COVID-19.

4 липня виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет не виключив, що у зв’язку з епідситуацією навчання дітей в школах частково буде переведено онлайн. За його словами, в Міносвіти розробляють запасні варіанти форматів навчання на випадок загострення епідемічної ситуації.