Штраф за відсутність маски - Рада ухвалила штрафи для підприємців / фото УНІАН (Денис Прядко)

Верховна Рада ухвалила закон про штрафування підприємців за допуск людей без масок у будівлі й транспорт.

Читайте такожГоловні новини України 17 грудня: ситуація з COVID-19 та смерть Кернеса від коронавірусу

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення урядового закону "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" (№ 3890) проголосував 241 народний депутат.

Відео дня

Законом передбачено, що до підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство, застосовуються фінансові санкції за пропуск, допуск особи у громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, або невжиття заходів щодо перебування особи у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Підприємство, установа, організація, громадянин - суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3 тис. 400 до 5 тис. 100 грн.

Такий же штраф передбачено і за обслуговування споживачів без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Інші новини на тему