У МВС розповіли, як уникнути штрафу за відсутність захисної маски на обличчі

Для цього потрібно просто надягнути маску після прохання поліції.

Штрафи за відсутність або неправильне носіння захисної маски поліцейські накладатимуть лише у разі відмови людини виправити правопорушення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко, пише "Обозреватель".

"За неправильне носіння маски можна буде виписувати штраф уже на місці, але я думаю, що наші громадяни з розумінням віднесуться до цієї процедури і після попереджень поліцейських будуть одягати маску, і тоді штраф їм не буде загрожувати", – сказав він.

Читайте такожЕксперт пояснила, чи захищає маска при контакті з хворим на коронавірус

"Якщо це злісний порушник, звичайно, треба буде його карати. Якщо є невиконання закону, далі будуть відповідні наслідки", - додав радник міністра.

Крім поліції, право накладати штрафи за неносіння маски мають також місцеві органи влади та державна епідеміологічна служба.

"Але хотілося б, щоб вони так само більше займалися попередженням, а не карали. Хоча, якщо не доходитиме мирними шляхами, то доведеться карати", – сказав Мартиненко.

Штрафи за неносіння масок: що відомо

  • 19 листопада президент України Володимир Зеленський підписав закон про запровадження штрафів за неносіння масок в громадських місцях. Раніше його ухвалила Верховна Рада.
  • Згідно з документом, громадян без захисних масок або респіраторів у громадських місцях (зокрема транспорті) на обличчі каратимуть штрафами від 170 до 255 гривень.