Українці без маски ризикують нарватись на штраф / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на підписання президентом закону про запровадження штрафів за неносіння масок в громадських місцях, заявивши, що це не забаганка, оскільки носіння засобів захисту – єдиний шлях захистити здоров‘я.

Читайте також"Зведе всіх нас у могилу": лікар забив тривогу через дистанційне лікування COVID-19 в Україні

Про це він написав у Facebook.

Відео дня

«Дуже вдячний президенту та Верховній Раді за це рішення. Адже кількість нових випадків COVID-19 за останню добу становить вже понад 13 тисяч», - заявив він.

За словами міністра, команда МОЗ дуже довго наполягала на введенні штрафів за неносіння маски у публічних місцях, адже «це не забаганка ВООЗ, МОЗ, президента, прем‘єр-міністра чи моя особиста».

«Маска - це єдиний шлях захистити здоров‘я: своє та своїх близьких», - наголосив Степанов.

Введення штрафів за відсутність маски

  • 19 листопада, президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою 6 листопада закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19, яким запроваджуються штрафи за неносіння масок в громадських місцях.
  • За перебування у громадських будівлях, транспорті під час дії карантину без респіраторів або масок, що закривають ніс та рот, загрожує штраф до 255 грн.