Ілюстрація REUTERS

За час дії карантинних заходів до бюджету Києва стягнуто майже 177 тисяч гривень штрафів з осіб, що порушували встановлені обмеження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«В столиці продовжує працювати Моніторинговий центр з протидії поширенню COVID-19. До групи ризику, що контролює центр, увійшли понад 40 тисяч киян - ті, хто прибули з країн з великим поширенням вірусу та ті, хто контактували з хворими», - заявив він.

Відео дня

Кличко відзначив, що моніторинговий центр вже здійснив майже 9 тисяч контактів для отримання інформації - дзвінків та опитувань про самопочуття, про перебування в самоізоляції, про контакти за останній час. Фахівці центру надають рекомендації або необхідну допомогу. Зокрема, й емоційну чи психологічну підтримку.

Читайте такожУ МОЗ пов’язують новий антирекорд захворюваності на COVID-19 з недотриманням карантину під час Вербного тижня і на Великдень

«Одне з головних завдань роботи центру - моніторинг дотримання визначеними категоріями самоізоляції або обсервації. Бо ми повинні виставити максимальні перепони для поширення вірусу! Ті, хто відмовляється йти на контакт з центром, далі матимуть справу з правоохоронцями. Поліція вже склала 66 протоколів за порушення режиму самоізоляції щодо тих людей, які нехтують правилами та наражають на небезпеку інших», - повідомив мер.

Також, за його словами, у столиці відкрили кілька кримінальних проваджень за поставлення громадян в небезпеку зараження вірусом та за порушення карантинних обмежень. Загалом за цей час правоохоронці склали 951 протокол щодо порушників обмежень. «З них, зокрема: 179 - за перебування без масок у громадських місцях, 21 - за перебування групою більше 2 осіб. За результатами розглядів у судах до бюджету стягнуто майже 177 тисяч гривень», - сказав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві вже підтвердили понад тисячу випадків коронавірусу.

Читайте також: