Стало відомо, на яку суму оштрафували порушників карантину в Києві

Поліція столиці склала 66 протоколів за порушення режиму самоізоляції та 951 протокол щодо порушників карантинних обмежень.

За час дії карантинних заходів до бюджету Києва стягнуто майже 177 тисяч гривень штрафів з осіб, що порушували встановлені обмеження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«В столиці продовжує працювати Моніторинговий центр з протидії поширенню COVID-19. До групи ризику, що контролює центр, увійшли понад 40 тисяч киян - ті, хто прибули з країн з великим поширенням вірусу та ті, хто контактували з хворими», - заявив він.

Кличко відзначив, що моніторинговий центр вже здійснив майже 9 тисяч контактів для отримання інформації - дзвінків та опитувань про самопочуття, про перебування в самоізоляції, про контакти за останній час. Фахівці центру надають рекомендації або необхідну допомогу. Зокрема, й емоційну чи психологічну підтримку.

Читайте такожУ МОЗ пов’язують новий антирекорд захворюваності на COVID-19 з недотриманням карантину під час Вербного тижня і на Великдень

«Одне з головних завдань роботи центру - моніторинг дотримання визначеними категоріями самоізоляції або обсервації. Бо ми повинні виставити максимальні перепони для поширення вірусу! Ті, хто відмовляється йти на контакт з центром, далі матимуть справу з правоохоронцями. Поліція вже склала 66 протоколів за порушення режиму самоізоляції щодо тих людей, які нехтують правилами та наражають на небезпеку інших», - повідомив мер.

Також, за його словами, у столиці відкрили кілька кримінальних проваджень за поставлення громадян в небезпеку зараження вірусом та за порушення карантинних обмежень. Загалом за цей час правоохоронці склали 951 протокол щодо порушників обмежень. «З них, зокрема: 179 - за перебування без масок у громадських місцях, 21 - за перебування групою більше 2 осіб. За результатами розглядів у судах до бюджету стягнуто майже 177 тисяч гривень», - сказав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві вже підтвердили понад тисячу випадків коронавірусу.

Читайте також: