Кличко нагадав, що за порушення вимог передбачений штраф за від 17 до 34 тис. грн / фото УНІАН

У Києві за останній місяць правоохоронці склали 61 протокол на водіїв приватних перевізників (маршруток) за порушення ними регламентів безпеки перевезень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Віталій Кличко під час онлайн прес-брифінгу, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Читайте такожКарантин в Україні: у МОЗ назвали регіони, які не готові до послаблення обмежень

Відео дня

Він зазначив, що дотримання протиепідемічних вимог в громадському транспорті контролює патрульна поліція. Вона вибірково перевіряє транспортні засоби щодо дотримання норм за кількістю пасажирів і масковому режиму.

Кличко нагадав, що за порушення вимог передбачений штраф за від 17 до 34 тис. грн.

«За останній місяць правоохоронці склали 61 протокол на водіїв приватних перевізників - маршруток - за порушення ними регламентів безпеки», - зазначив Кличко.

За його словами, також рейди почали здійснювати і працівники комунальної служби перевезень. Вони теж вибірково перевіряють санітарний стан маршрутних таксі.

«За два тижні перевірок працівники комунальної служби перевезень склали більше 10 актів на приватні транспортні компанії. І, якщо порушення виявлять повторно, місто розірве договори з підприємствами-порушниками», - заявив Кличко.

Він закликав пасажирів повідомляти в поліцію про виявлені грубі порушення на транспорті, а також самим не заходити в громадський транспорт без маски, носити їх і в публічних місцях.