ШВЛ - скільки апаратів ШВЛ в лікарнях, коментар Степанова / Фото УНІАН

У медичних закладах, що визначені для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, є понад 4 тис. 600 апаратів штучної вентиляції легень, з яких наразі задіяно близько 10%.

Читайте такожПодекуди медики, які лікують хворих на COVID-19, працюють "на межі людських можливостей" – глава МОЗ

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час виступу в парламенті.

Відео дня

"У лікарнях, визначених для прийому хворих з коронавірусною хворобою, є понад 4 тисячі 600 апаратів штучної вентиляції легень. Наразі задіяно близько 10%", - розповів він.

Крім того, Степанов повідомив, що у 1,5 раза зросла забезпеченість моніторами пацієнта, а кількість пересувних рентген-апаратів становить 468 одиниць. "Це забезпечує потреби на сьогодні", - додав він.

Останніми тижнями темпи інфікування коронавірусом в Україні різко пришвидшилися. Станом на 20 жовтня виявлено ще 5469 нових випадків. Від небезпечної недуги померла й одужала рекордна кількість хворих.

Попри звітування МОЗ про успіхи в боротьбі з пандемією, система охорони здоров’я працює на виснаження: лікарні ущент заповнені госпіталізованими інфікованими, а до лабораторій – величезні черги охочих пройти тест на COVID-19.

Коронавірус в Україні: новини