Коронавірус у людей протікає по-різному / REUTERS

Люди, інфіковані коронавірусом, по-різному переносять захворювання, тому що симптоми з'являються не від вірусу, а від реакції імунітету на його присутність.

Читайте такожУ Британії розробили тест на COVID-19, який дає точний результат за 90 хвилин

Про це розповів лікар-реаніматолог з Ізраїлю Борис Бриль в ефірі "Сніданку з 1+1".

Відео дня

"Саме тому у когось, як у дітей, хвороба проходить абсолютно безслідно. Діти 10-14 років навіть можуть не знати, що хворіють. У когось імунітет дає сильну відповідь. Тому з'являється ураження легень, як і ураження всіх органів, судин", - пояснив медик.

За словами Бриля, має значення кількість вірусу, яке вдихнула людина. Чим більше воно - тим сильніше буде відповідь організму.

"Це як сплеск", - додав він.

Медик також розповів, що ізраїльські фахівці вже не використовують антибіотики, на відміну від українських.

"Протоколів (для лікування хворих COVID-19, - УНІАН ) як таких немає. Є випробування різних варіацій лікування. Наприклад, ми починали лікувати протималярійними препаратами. Зараз вже немає, тому що вони підвищили смертність. В Ізраїлі також хороший метод лікування моноклональними антитілами і антитілами тих, хто вже переніс хворобу. Плазму вводять тяжкохворим", - розповів Ізраїльський фахівець.

Ситуація з коронавірусом в Україні та світі

  • Станом на 10: 00 23 вересня у світі зафіксовано понад 31,6 мільйона випадків інфікування коронавірусом. При цьому понад 21,7 мільйона людей вдалося одужати від COVID-19, а понад 970 тисяч людей померли.
  • За добу коронавірус підтвердили у 3 497 жителів України. Станом на 23 вересня загальна кількість інфікованих у країні зросла до 184 734. З початку пандемії в Україні одужати від коронавірусу вдалося всього 81 670 людям, при цьому 3 705 пацієнтів померли від ускладнень, викликаних хворобою.