Степанов прокоментував смерть військової після вакцинації / фото REUTERS

Смерть військовослужбовиці в Одеській області не стосується вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степановв інтерв'ю Радіо Свобода.

Він підкреслив, що і регулятор Євросоюзу, і Всесвітня організація охорони здоров'я перевірили вакцину AstraZeneca і не знайшли «жодного навіть натяку на зв'язок» між тромбозом і препаратом.

Відео дня

"Чим більше ми будемо робити вакцинацій, тим більша кількість людей - я маю на увазі в абсолютних цифрах - буде, умовно кажучи, вмирати. Якщо людина зробила щеплення, а наступного дня в неї стався інфаркт, тому що вона мала серйозне серцево-судинне захворювання - це ж ніяк не пов'язано", - сказав Степанов.

Степанов стверджує, що особисто спілкувався з судмедекспертом після розтину померлої, і той звпевнив, що жодного натяку на тромбози немає.

"Це була гостра серцево-судинна недостатність, яка призвела до смерті людини", - додав міністр.

Читайте такожСмерть жінки після вакцинації від коронавірусу: ЗМІ дізналися подробиці трагедії (відео)

Що відомо про смерть жінки в Одесі

  • 23 березня в передмісті Одеси, в селищі Чорноморське Лиманського району, померла жінка-військовослужбовець, яка зробила днями щеплення від COVID-19.
  • Як повідомили в прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, приблизно о 17:20 військовослужбовець знепритомніла на вулиці і померла до прибуття екстреної медичної допомоги.
  • Жінка була вакцинована 21 березня разом з особовим складом військової частини. Того дня щеплення отримали 120 осіб, імунізацію проводила одна і та ж бригада. Станом на вечір 23 березня, всі ці люди почувалися добре.