В Україні через коронавірус померла 8-річна дитина / фото УНІАН

В Івано-Франківську від пневмонії через коронавірусну інфекцію помер хлопчик 8 років, якого доставили в лікарню у важкому стані.

Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов під час ранкового брифінгу 19 жовтня.

Читайте такожЛікар-інфекціоніст розказала, чому діти хворіють на коронавірус рідше та легшеЗа його словами, дитину привезли до лікарні у четвер ввечері, 15 жовтня, з пневмонією.

"Поступив у дуже край важкому стані у лікарню в четвер ввечері. О 21:00 був госпіталізований, відразу у відділення реанімації у дуже важкому стані з пневмонією, з ускладненнями дуже серйозними. Був підключений до апарату штучної вентиляції легень", – сказав Степанов.

У п'ятницю, 16 жовтня, хлопчику зробили ПЛР і у нього підтвердився COVID-19. На жаль, у суботу, 17 жовтня, дитина померла.

"Лікарі боролися за його стан, у п’ятницю йому був зроблений ПЛР, підтверджений був COVID-19. Але, на жаль, 17 жовтня, у суботу, він помер. Лікарі не змогли врятувати", — додав міністр.

Коронавірус в Україні: дані станом на 19 жовтня

  • За добу через коронавірусну хворобу COVID-19 зафіксовано 66 летальних випадків, загалом від ускладнень померли 5 637 людей.
  • Наголосимо, в Україні понад 75% смертей від коронавірусу зафіксували серед людей старше 60 років.
  • Загалом кількість хворих на COVID-19 в Україні перевищила 300 тисяч осіб. За добу зафіксовано 4 766 нових випадків захворювання.