Ілюстрація REUTERS

На Одещині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом спалаху COVID-19 на підприємстві «Аквафрост» з виробництва крабових паличок.

Читайте такожВ Україні за добу виявлено більше 800 нових хворих на коронавірус, 18 людей померлоЯк передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

«Виникла надзвичайна ситуація в компанії «Аквафрост», в якій на сьогодні виявлено 36 співробітників, у яких підтверджене інфікування», - сказав Бех.

Відео дня

За його словами, в поліцію надійшла інформація, яка перевірена правоохоронцями і отримала підтвердження, зокрема, про те, що співробітники, які були вже хворі, виходили на роботу.

«Адміністрацією або власниками підприємства не було вжито жодних заходів, щоб вони (хворі - УНІАН) перебували на лікарняному. Крім того, надалі це захворювання почало поширюватись...», - розповів начальник главку.

У зв'язку з цим Чорноморським відділенням поліції відкрито провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 26 червня головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров повідомив на брифінгу, що розташоване в місті Чорноморську підприємство «Аквафрост» (виробництво крабових паличок) з 24 червня призупинило роботу через спалах COVID-19. На той момент повідомлялося про 11 хворих співробітників підприємства.