Спутник-V - президент Аргентини інфікувався після російської вакцини / twitter.com/alferdez

Президент Аргентини Альберто Фернандес повідомив, що захворів на коронавірус. Наприкінці січня він вакцинувався російським препаратом Спутник-V.

Про це йдеться у Twitter Фернандеса.

Читайте такожНідерланди призупинили вакцинацію молодих людей AstraZeneca«Я хотів сказати вам, що наприкінці сьогоднішнього дня, після рекордної температури 37,3 та головного болю я пройшов тест на антиген, який виявився позитивним», – написав він.

Відео дня

Аргентинський глава зауважив, що результати ПРЛ-тесту ще невідомі, однак він уже ізолювався. Фернандес попросив усіх своїх знайомих, з якими спілкувався протягом останніх 48 годин, теж перевіритися.

21 січня Фернандес виклав пост у Twitter з фото, як сам щепився від коронавірусу. За словами президента, він отримав дозу російського препарату.

«Сьогодні я отримав вакцину Спутник-V. Я дякую інституту Гамалеї за його наукову роботу, тим, хто працював так, щоб вона до нас дійшла, і всьому медичному персоналу нашої країни за їхню величезну відданість» , – повідомляв Фернандес.

"Спутник V": російська вакцина від коронавірусу

  • У серпні 2020 року президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу "Спутник V". Путін також стверджував, що одна з його дочок зробила собі щеплення цією вакциною.
  • Москва не надала міжнародній науковій спільноті жодних даних про випробування вакцини, що підтверджують її безпеку та ефективність проти COVID-19. Третя фаза клінічних випробувань вакцини перед реєстрацією не проводилася. Разом з тим росіяни оцінили ефективність своєї вакцини в 92%.
  • Президент Зеленський раніше заявляв, що Україна не закуповує російську вакцину, тому що ніхто не може гарантувати якість цієї вакцини.
  • Єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що Європейському Союзу не потрібна російська вакцина "Спутник V" проти COVID-19.